### COURSE DESCRIPTION

Welcome to our **ASVAB Practice Questions**!

The **Armed Services Vocational Aptitude Battery** (**ASVAB**) is a multiple choice test, administered by the United States Military Entrance Processing Command, used to determine qualification for enlistment in the United States Armed Forces. It is often offered to American high school students when they are in the 10th, 11th and 12th grade, though anyone eligible for enlistment may take it.

Our tests consistent of all major components required to successfully pass the ASVAB examination. Go through our **ASVAB practice test** to prepare yourself for the final examination.

#### Quiz-summary

0 of 26 questions completed

Questions:

- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26

#### Information

Click “Start Quiz” to begin…

You have already completed the quiz before. Hence you can not start it again.

Quiz is loading...

You must sign in or sign up to start the quiz.

You have to finish following quiz, to start this quiz:

#### Results

0 of 26 questions answered correctly

Your time:

Time has elapsed

You have reached 0 of 0 points, (0)

Average score | |

Your score |

#### Categories

- Not categorized 0%

- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26

- Answered
- Review

- Question 1 of 26
##### 1. Question

Andy wanted to watch a movie so spent $4.50 for a movie on demand. This represents 3/4 of his allowance. How much did he have left after spending the $ 4.50 for a movie?

CorrectIncorrectAndy’s total allowance was $6.00. It’s important to minus the cost of the movie which leaves $ 1.50 for the week.

- Question 2 of 26
##### 2. Question

If Katy keeps riding her bike at a constant speed of 15 miles per hour, how many minutes will it take for her to ride mile?

CorrectDoing the math, it takes Katy one minute to ride 1/4 mile, it will take her 2 minutes to ride mile 1/2.

Incorrect - Question 3 of 26
##### 3. Question

Around 14 recruits come to practice each day. If this represents 7/8 of the team, what is the total number of team members coming to practice each day?

CorrectIncorrect - Question 4 of 26
##### 4. Question

Your at a shoe shop and two pairs of shoes cost $ 52.00, calculate the cost of 10 pairs of shoes at this rate?

CorrectIncorrect - Question 5 of 26
##### 5. Question

Military personnel get a 10% discount at the bookstore. What would a service member actually pay for a book that costs $ 24.00?

CorrectIncorrect10% of $ 24.00 is $ 2.40.

$24.00 – $2.40 = $21.60

- Question 6 of 26
##### 6. Question

A carpenter needs 4 lengths of wood, each 3 feet 6 inches long. When purchasing, the wood is sold by the foot. How many feet does he need?

CorrectIncorrectYou’ll need to convert the length to inches, so 3 feet 6 inches is 42 inches. 42 inches × the number of pieces of wood needed is 42 × 4 = 168.

169/12 = 14

- Question 7 of 26
##### 7. Question

We are in a classroom and 60% percent of the students are boys. If 12 of the students in the class are girls, what is the total number of students in the class?

CorrectIncorrectSince 12 students in the class are girls and 60% of the students are boys, 100% − 60% = 40% (girls).

- Question 8 of 26
##### 8. Question

A company in Toronto, Canada had 600 employees. Overtime it laid off 68 of them, then hired back 45 of those it had laid off. How many employees does the company now have?

CorrectIncorrect600 − 68 = 532. Add 532 + 45 = 577.

- Question 9 of 26
##### 9. Question

My mother uses a certain recipe where 20 pounds of sugar is required to make 500 cupcakes. Using this recipe, how many pounds of sugar is needed to make 25 cupcakes?

CorrectIncorrect - Question 10 of 26
##### 10. Question

A picture is 8 inches wide and 10 inches long. If it is enlarged so that the new length is 25 inches, what will the new width be?

CorrectIncorrect - Question 11 of 26
##### 11. Question

Here are the stats for this month: Cecil used 260 minutes on his cell phone. If he has 12/25 of the minutes on his monthly plan limit left, what is the total number of minutes in his monthly plan limit?

CorrectIncorrectX represents the total number of minutes on his plan.

- Question 12 of 26
##### 12. Question

At the local library, there are 8 shelves of books with a total of 128 books. What is the average number of books per bookshelf?

CorrectIncorrect - Question 13 of 26
##### 13. Question

A cyclist traveled at 34 miles per hour for 3 hours. How many total miles did he travel?

CorrectIncorrect34(each hour) x 3 = 102

- Question 14 of 26
##### 14. Question

David during his semester has taken 4 math examinations and received the following grades 89, 85, 96, and 87. Calculate the minimum score that David needs to receive in order to get an average math grade of at least 90?

CorrectIncorrect - Question 15 of 26
##### 15. Question

A car drove at 70 miles per hour for 3.5 hours. How far did it travel in total?

CorrectIncorrect - Question 16 of 26
##### 16. Question

Currently, there are 150 students in math courses at Princeton High School. 73 are in geometry, 62 are in algebra, and 52 are in neither course. How many students are in both geometry and algebra?

CorrectIncorrectIf 52 students are in neither class, then 98 are in algebra or geometry. The rest are 73 + 62 = 135 students. Since this number is greater than the 98 students in algebra or geometry, the difference between 135 and 98 is the number of students enrolled in both algebra and geometry: 135 − 98 = 37.

- Question 17 of 26
##### 17. Question

The River Line charges $ 7.50 for tickets bought before 5: 00 P.M. and $ 9.25 for tickets bought after 5: 00 P.M. If 80 tickets were sold on a certain day for a total of $ 699.75, how many were sold after 5: 00 P.M.?

CorrectIncorrect - Question 18 of 26
##### 18. Question

Kathy put $ 1,500 down on a car that represents 8% of the total cost of the car. What is the total cost of the car?

CorrectIncorrect - Question 19 of 26
##### 19. Question

John can run 6 miles per hour and Bill can run 4 miles per hour. If they run in opposite directions for 2 hours, then how far apart will they be?

CorrectIncorrectThe rate they are moving away from each other is 4 + 6 miles per hour, or 10 miles per hour. In 2 hours this distance would be 20 miles.

- Question 20 of 26
##### 20. Question

John can bench press 400 pounds. Gene can bench press 300 pounds. How much more can John press than Gene?

CorrectIncorrect400 pounds − 300 pounds = 100 pounds

- Question 21 of 26
##### 21. Question

Jim reads 1 page of a 28-page book the first night, 2 the second night, 3 the third night, and so on. How many days will it take him to finish the book?

CorrectIncorrectThe sum of the pages read is 28. 1 + 2 + 3 + 4 + 5 + 6 + 7 = 28.

- Question 22 of 26
##### 22. Question

The Air Force base has a soccer team with 7 privates and 17 sergeants on it. What is the ratio of the total number of players on the team to the number of sergeants on the team?

CorrectIncorrect - Question 23 of 26
##### 23. Question

Jim earns $ 7.25 per hour. How much does he earn if he works 40 hours?

CorrectIncorrect$ 7.25 × 40 hours = $ 290.00

- Question 24 of 26
##### 24. Question

A barracks now houses 40 recruits and allows 52 square feet of space per recruit. If 5 more recruits are placed in the barracks, to the nearest square root how much less space will each recruit get?

CorrectIncorrect - Question 25 of 26
##### 25. Question

Supply Truck A left the base at 8: 00 A.M. traveling on the highway at 40 miles per hour. At 11: 00 A.M., Supply Truck B left the same base, traveling on the same road at 60 miles per hour. At what time did Supply Truck B catch up with Supply Truck A?

CorrectIncorrect - Question 26 of 26
##### 26. Question

One number is 5 times another number and their sum is 60. What is the lesser of the two numbers?

CorrectIncorrectOne number is 5 times another number, and their sum is 60. You could rewrite that sentence as two equations and solve:

The lesser of the two numbers is 10.

## There are no reviews yet.