### COURSE DESCRIPTION

**General Educational Development**

The GED**®** test is your chance to get the job or career you want. The GED**®** test credential is the only high school equivalency credential recognized in all 50 states.

At GED Testing Service, we believe that everybody deserves a second chance. Graduates prove their academic skills and knowledge in the basic subject areas of reading, writing, math, science, and social studies.

#### Quiz-summary

0 of 15 questions completed

Questions:

- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15

#### Information

Click “Start Quiz” to begin…

You have already completed the quiz before. Hence you can not start it again.

Quiz is loading...

You must sign in or sign up to start the quiz.

You have to finish following quiz, to start this quiz:

#### Results

0 of 15 questions answered correctly

Your time:

Time has elapsed

You have reached 0 of 0 points, (0)

Average score | |

Your score |

#### Categories

- Not categorized 0%

- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15

- Answered
- Review

- Question 1 of 15
##### 1. Question

Lucy is building a fence for her pigpen so that the pigs cannot escape. The area of the rectangular pigpen is 96 sq ft. The length of the pigpen measures 12 ft. What is the width, in feet?

CorrectIncorrect - Question 2 of 15
##### 2. Question

A shipping container is 80 ft long and 2.5 ft wide. The amount of space inside is approximately 2,000 cu ft. How many feet high is the box?

CorrectIncorrect - Question 3 of 15
##### 3. Question

Now that WWE is coming to an end, Howard is building a wrestling arena in his backyard to nurture the new wrestling craze. If the diameter of his circular arena is 20 ft, how many feet of fence does he need to make the border of the ring?

CorrectIncorrectTo find the length of the fence to circle the arena, you need to compute for its circumference. The formula for circumference is:

C = ππ x diameter

C = 3.14 x 20 = 62.8 feet

TIP: For a quick estimate, you can use ππ = 3. In this problem, the answers given in the choices are quite far apart in value, so estimating will work fine. C = 3 x 20 = 60, the closest number to 62.80 feet.

- Question 4 of 15
##### 4. Question

A triangle has two equal sides and one angle that is 120 degrees. What are the other two angles?

CorrectIncorrectThe sum of the three angles in any triangle will always be 180 degrees. A triangle with two equal sides will also have two equal angles. Hence,

The sum of all angles = angle 1 + angle 2 + angle 3

180 = (2 equal angles) + 120

2 equal angles = 180 – 120 = 60 degrees

Since angle 1 and angle 2 are two equal angles, 60 divided by 2 = 30 degrees

- Question 5 of 15
##### 5. Question

Andrew is looking to sell his house and is asking $20 per square foot. His house is 2,200 sq ft. His agent is going to charge 20% of the selling price. Which of the following equations represents how much money Andrew will make if he sells his house for the asking price?

*Y*= the amount Andrew will make*before*he pays his agent

*X*= the amount Andrew will make*after*paying his agentCorrectIncorrectLet

*Y*be Andrew’s total selling price for his house. Therefore,Y = 2200 x 20

Let

*X*be the amount Andrew makes after he pays 20% to his agent.X = total selling price – 20% of total selling price

X = Y – .20Y

X = Y – 0.2Y

- Question 6 of 15
##### 6. Question

Which area is bigger: a circle with a diameter of 10 feet or a triangle with an area of 100 sq ft?

CorrectIncorrectA 10 ft diameter circle lies inside a 10 ft by 10 ft square whose area is 100 sq ft. The inside circle thus has an area less than 100 sq.ft. Therefore, the triangle’s given area of 100 sq ft is bigger.

- Question 7 of 15
##### 7. Question

The fence enclosing a square patio is 60 ft. What is the area of the patio in square feet?

CorrectIncorrectSince a square has four equal sides, each side is 60/4 or 15 ft.

To solve for the square patio’s area:

Area = length of side x length of side = 15 ft x 15 ft = 225 sq ft.

- Question 8 of 15
##### 8. Question

What is the greatest common factor of 48 and 120?

CorrectIncorrectThe greatest common factor (GCF) is also called greatest common divisor, or highest common factor. For 2 or more numbers, the largest positive number that divides the given numbers without remainder is the GCF.

For 120 and 48, number 24 is the GCF. That is, 120/24 and 48/24=2

No number higher than 24 can divide both numbers and come up with a positive whole number.

- Question 9 of 15
##### 9. Question

What is the area of a room that is 16 ft by 14 ft?

CorrectIncorrectTo find the area of a rectangular figure, use:

Area = L x W = 16 feet x 14 feet = 224 square feet

- Question 10 of 15
##### 10. Question

What is the probability that your birthday would randomly match the month and day of a stranger’s birth date?

CorrectIncorrectThere probability of an event happening is defined in math as:

P = Number of ways it can happen/Total number of possible outcomes

The probability that your birthday matches a stranger’s birthday is:

P = 1 day the match can happen/365 possible days in a year = 1/365

- Question 11 of 15
##### 11. Question

Five girls are running a 400 meter race.

Their times are 56.1 seconds, 57.8 seconds, 59.3 seconds, 60.3 seconds, and 57.4 seconds.

Given this information, what is the average time it takes to complete a 400 meter race?

CorrectIncorrectTo find the average, add all of the girls’ race times and divide by the number of racers.

Average time = (56.1+57.8+59.3+60.3+57.4)÷5=290.9÷5=58.18(56.1+57.8+59.3+60.3+57.4)÷5=290.9÷5=58.18 seconds

- Question 12 of 15
##### 12. Question

The measures of two complementary angles are in the ratio of 2:6. What is the smallest angle?

CorrectIncorrectTwo angles are said to be complementary angles if the measure of their angles add up to 90 degrees.

smaller angle + larger angle = 90

If we let

*x*be the smaller angle, then:x + larger angle = 90

larger angle = 90 – x

The problem also talks about the ratio of the 2 angles. Ratio 2:6 can also be reduced and written as 1:3, for simplicity and ease of computing.

The ratio1:3 simply means that, if the small angle measures

*x*, the larger angle measures 3*x*:larger angle = 3

*x*There are now two equations for the larger angle and we can equate them.

90–x=3x90–x=3x90=3x+x=4x90=3x+x=4x4x=904x=90x=90÷4=22.5degrees=smallerangle - Question 13 of 15
##### 13. Question

A stack of coins has 10 nickels. Only one of the nickels is facing “heads” up. What is the probability that the fifth coin from the bottom is facing “tails” up?

CorrectIncorrectThe probability of an event happening is defined in math as:

P = number of ways it can happen/total number of possible outcomes

The probability that the only coin in the stack of 10 coins with “heads” will appear on any location in the stack is expressed as:

P = 1/10

Since there is only 1/10 probability that a coin located anywhere in the stack will be “heads,” there is a 9/10 probability that a coin is “tails.” It means that, it will be 9/10 likelier that the 5th coin from the bottom (or anywhere from the stack, for that matter) will be tails.

- Question 14 of 15
##### 14. Question

The six deer at the game station had weights of 45 pounds 7 ounces, 66 pounds 4 ounces, 56 pounds 12 ounces, 62 pounds 5 ounces, 64 pounds 9 ounces, and 72 pounds 3 ounces.

What was the median weight of the deer?

CorrectIncorrectMedian is the middle value for a set of numbers arranged in a series. Sorting the weights and writing them in sequence:

(* = median pair)

45 pounds 7 ounces

56 pounds 12 ounces

62 pounds 5 ounces *

64 pounds 9 ounces *

66 pounds 4 ounces

72 pounds 3 ounces

There are two middle values, called middle pairs, but there is only one median. In this case, we average the middle pair:

The average of 62 pounds and 64 pounds:

(62+64)÷2=63pounds(62+64)÷2=63poundsThe average of 5 ounces and 9 ounces:

(5+9)÷2=7ounces(5+9)÷2=7ouncesThe median is 63 pounds 7 ounces

- Question 15 of 15
##### 15. Question

If a factory can produce 6.6 meters of copper wire a minute, how many meters of wire can the factory produce in a 12 hour work day, provided the factory shuts down for a half hour lunch?

CorrectIncorrectCompute the number of hours worked:

12 hours – 30 minutes = 11 hours and 30 minutes = 11 hours + 30 minutes

Convert the time to minutes:

(11 x 60) + 30 = 660 + 30 = 690 minutes

To calculate the length of wire produced:

Length of wire = 6.6 meters/minute x 690 minutes = 6.6 x 690 = 4554 meters

## There are no reviews yet.